Koirametsän kartta.

Metsäalue

Koirametsä sijaitsee Iissä Pikku-Konin saaressa rauhallisessa ympäristössä keskellä metsää, jonne autojen melu ei kuulu. Aidattu alue on Oulun ja sen lähialueen suurin, noin kuusi hehtaaria. Koirametsän edustalta löydät parkkialueen. Myös toiselle puolta tietä voi pysäköidä tarvittaessa.

Metsäalue on mäntyvaltainen sekametsä. Koirametsän tekee ainutlaatuiseksi sen sisältämät Pikku-Konin lammet, joka mahdollistaa esimerkiksi noutavien koirien harjoittamisen. Myös paukkutreenit ovat mahdollisia. Aluetta kiertää tasoitettu kulkuväylä, joka pidetään avoimena läpi vuoden. Metsäalueen keskellä risteilee myös muita väyliä. Lammen pääsee ylittämään pitkospuita pitkin.

Aidan vieressä on kävelypolku.

Aita

Koirametsää kiertää kaksi metriä korkea aita. Verkon ylä- ja alalangat ovat 2,4 mm vahvuisia ja muu osa verkosta on 1,8 mm. Vaakalankoja on 22, ja silmäkoon pituus on 150 mm. Silmäkoon korkeus alhaalta lähtien on 10 x 50 mm, 6 x 100 mm, 2 x 150 mm ja 3 x 200 mm. Aita on tiivis ja turvallinen ja alareuna on kiinnitetty tiiviisti maahan metalliharuksilla. Koira ei kuitenkaan saa kaivaa maata aidan vieressä! Aidassa kiertää huomionauha, joka vähentää/estää koirien tai villieläinten törmäämistä siihen.

Verkko on kiinnitetty maahan.

Nuotiopaikka

Lampien läheisyydessä on nuotiopaikka, jossa pystyy tulistelemaan, keittämään kahvit ja paistamaan makkaraa. Lähellä olevasta ladosta löytyy polttopuita, jotka ovat asiakkaiden käytettävissä nuotion tekemiseen. Laavu antaa hyvän sääsuojan ja se on niin suuri, että siellä voi halutessaan, vaikka yöpyä! Välineet makkaranpaistoon löytyvät laavulta, joten ethän tee omia paistotikkuja alueen puustosta. Laavun takaa löytyy myös puucee.

Lato jossa on polttopuita.
Nuotioalue.

Lammet

Koirametsässä on lampialueet, jossa toisessa päässä on avovettä, jossa voi toteuttaa vesiharjoitteita koirilla. Toinen puoli lammista on ruohittunut. Lampia kiertää kävelyura ja ne voi ylittää pitkospuita pitkin.

Lammet voi ylittää pitkospuita pitkin.
Lampien avovesialue.
Koirametsän aita.

Muuta

Koirametsässä on nuotiopaikalla ja portin läheisyydessä jäteastioita bio- ja sekajätteelle ja joihin tulee kerätä omat roskat ja koiran kakat. Portilta saa ottaa koirankakkapusseja. Alueelle voi tuoda omia koiranleluja ja tarvikkeita ja jotka tulee kerätä pois sieltä lähtiessä. Koirametsä Hiisissä on myös yhteiskäyttöön tarkoitettuja leluja, joita voi lainata.